De meeste van onze producten zijn zo goed als 100 % natuurlijk. Neem bijvoorbeeld onze whipped sheabutter, deze is gemaakt van 100 % natuurlijke rauwe sheabutter en natuurlijke oliën. Echter houdt niet iedereen van de geur van sheabutter, om deze reden hebben we ook sheabutters in verschillende geuren. Neem bijvoorbeeld de mango tango whipped sheabutter of de strawberry & vanilla whipped sheabutter. Aan deze sheabutters is parfumolie toegevoegd en parfum olie is helaas synthetisch. Wel wordt er nooit meer dan 1 % van deze parfumolie aan het product toegevoegd en zijn er verder geen kunstmatige toevoegingen waardoor het product alsnog minstens 99 % natuurlijk is.

Ditzelfde geldt ook voor de turmeric & blacksoap paste bijvoorbeeld. Deze bestaat uit natuurlijke ingrediënten maar omdat het product ook water bevat kan het product snel over datum gaan. Om deze reden moet er een ‘preservatief’ (in ons geval is dit optiphen welke parabenen vrij is) worden toegevoegd zodat er bijvoorbeeld geen schimmel kan ontstaan in het product. Deze toevoeging wordt zo minimaal mogelijk gedaan, maar wel genoeg dat het preservatief zijn werk kan doen, en de natuurlijke ingrediënten van het product alsnog tot uiting komen.

Aan de glow scrub is geen preservatief toegevoegd. Simpelweg omdat het geen water als ingrediënt bevat. De keus is gemaakt om geen preservatief toe te voegen zolang het echt niet anders kan. Hierom waarschuwen we op de label dat de glow scrub niet in aanraking mag komen met water en het gebruikt dient te worden met droge vingers of eventueel een houten lepeltje dat er bij geleverd wordt. We hopen op deze manier onze producten zo natuurlijk mogelijk te kunnen houden.